Místní silnice opraví až na jaře

Třebaže původně se tak mělo stát ještě letos, vozovky na ulicích Školní, Za učilištěm, Příčná, Sadová a Zahradní v Jablunkově získají nový asfaltový povrch až na jaře příštího roku.

Poškozené komunikace se dočkají nového živičného povrchu. Foto: ba

Přestože výběrové řízení na zhotovitele mělo skončit zhruba v polovině září, protáhlo se až do konce října. „Někteří účastníci opakovaně vznášeli dotazy k průběhu výběrového řízení. Podávali jsme odůvodnění, při každém dotazu firem se posouval termín dodání cenových nabídek o další týden,“ vysvětlil starosta nejvýchodnějšího města republiky Jiří Hamrozi.

Smlouvu s vítěznou firmou, která se měla pustit do práce, radnice uzavřela počátkem listopadu. „Mohli jsme ji podepsat až po uplynutí patnáctidenní lhůty, kdy ostatní účastníci výběrového řízení mohli podávat odvolání,“ pokračoval starosta. Dodal, že celý proces do značné míry prodloužila rovněž oprava kanalizace, do níž se pustila společnost SmVaK.

I s ohledem na počasí, kdy teploty v druhé polovině listopadu občas klesaly pod bod mrazu, vedení radnice rozhodlo, že se do výměny povrchu vozovky pustí až na jaře. Letos provizorně opravili pouze krátký úsek Školní ulice. „Vyčistili jsme rýhu po opravě kanalizace a zarovnali ji zhutněným recyklátem. Mohli bychom zmíněný úsek zaasfaltovat, ale kvůli aktuálnímu počasí by nám firma nedala záruku. Pokud by se nový povrch v zimě poškodil, na jaře bychom museli asfalt odfrézovat a znovu položit na vlastní náklady,“ zdůvodnil Jiří Hamrozi.

Další zprávy z regionu