Místo kotelny bude parkoviště

Bourání staré kotelny u jablunkovské základní školy je ve finále. Demoliční práce začaly již na sklonku prázdnin, aby nerušily výuku. Za rok budou na místě kotelny parkovat automobily.

Kotelna je již minulostí. Foto: JH

Jakmile veškeré demoliční práce skončí, bude se opravovat fasáda školy, kde zůstala po vybourání komínu díra. Následně se stěna zateplí a ozdobí fasádou. Poté se firma „chytne“ výstavby parkoviště.

V řeči čísel zde vzniknou dvě parkovací místa pro tělesně postižené, jedno místo pro autobus, tři pro rodiče, kteří přivezou dítě do školy a ihned odjedou. Klasických parkovacích míst bude 31. Náklady jsou vyčísleny na 9,5 milionu korun, přičemž 60 procent pokryje dotace. Zbývající částku hradí město. Hotovo má být v srpnu 2021.

Novou parkovací plochu budou využívat nejen rodiče, kteří dovezou své děti do školy, ale i učitelé. V odpoledních hodinách bude parkoviště sloužit rovněž lidem, kteří bydlí v okolí školy, ale využití nalezne i po vybudování in-line stezky, která zde povede. „Bude záchytným parkovištěm nejen pro příznivce tohoto sportu, ale i pro akce pořádané v nedalekém městském lese. Jednoduše řečeno, tato plocha bude veřejně přístupným parkovištěm,“ shrnul Hamrozi.

Další zprávy z regionu