Místo moře na hory, lidé obsadili chaty

Zatímco ve velkých městech si hoteliéři zoufají a trápí je citelný nedostatek hostů, v Beskydech je situace o poznání lepší. Některé horské chaty či hotely jsou
na celé léto plně obsazeny, a to dokonce i na to babí.

O ubytování v Beskydech je zájem. Jezdí sem lidé z celé České republiky. Foto: hotel Kempa

Mnoho lidí letos kvůli covidovým opatřením věší dovolenou u moře na hřebík a raději míří za zážitky v tuzemsku. Často vedou jejich kroky tam, kde je ticho a klid.

„Volají nám zájemci o ubytování ze všech koutů naší republiky. A často se ptají v duchu, zda jsme skutečně na konci světa. A když řeknu, že ano, ihned si zamlouvají ubytování,“ usmála se manažerka penzionu Ovečka v Nýdku Gabriela Nezbedová. Mají plno, a to až do podzimu.

Během pandemie koronaviru penzion Ovečka zavírali celkem třikrát, pokaždé byl plný hostů. Není proto divu, že má z nynější situace radost. „Co se také změnilo je, že lidé chtějí dlouhodobější pobyty. Také to nás samozřejmě moc těší,“ dodala spokojeně Gabriela Nezbedová.

V hotelu Kempa v Bukovci si na nedostatek hostů o letních prázdninách nikdy nestěžují. „A letos to platí asi dvojnásobně. Jsme spokojeni, víkendy až do listopadu máme víceméně plné, přes týden se tam občas něco najde, ale moc toho není,“ zdůraznila manažerka hotelu Martina Szkanderová. Oblíbenému hotelu pomáhá také to, že pořádá svatby.

Více si můžete přečíst v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu