Mizí věci ze zahrad, garáží i sklepů

„Podezřelá vozidla i lidi ihned nahlaste městské nebo republikové policii,“ apeloval při setkání vedení Jablunkova se seniory starosta Jiří Hamrozi. Důvodem je rozmáhání krádeží ve městě a okolních obcích. Občany radnice varuje i na facebooku.

Ilustrační foto: th

Starosta hned přítomným seniorům dal příklad, co se také stalo. „V domácnosti mají psa, který začal venku štěkat. Žena si myslela, že chce dovnitř, a otevřela dveře. Za nimi stáli dva muži, kteří se chystali násilně otevřít zámek a po překvapivém spatření ženy se polekali a utekli,“ řekl jablunkovský starosta.

Zároveň zdůraznil, že je třeba dávat pozor na neznámá auta a lidi, kteří nepřirozeně sledují okolí a zjišťují informace na příbuzné a sousedy, popřípadě kde pracují. Přicházejí s různými „výhodnými“ nabídkami a podobně. „Většinou jsou to tipaři, kteří předávají informace dále. Zloději jdou poté na jistotu,“ dodal.

Veřejnost se o narůstající trestní činnosti v nejvýchodnější části republiky dozvěděla na začátku srpna i na facebookovém profilu Jablunkova.

Více se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu