Mobilní očkovací centrum bude v Jablunkově

Tři mobilní očkovací týmy vyrazí příští týden do okrajových oblastí Moravskoslezského kraje. Očkování proti covidu-19 nabídnou i lidem, kteří žijí v odlehlých lokalitách. Vybraným místem je i Jablunkov.

Ilustrační foto: tm

„Důvodem nižší proočkovanosti v okrajových oblastech regionu je odlehlost obcí a velká vzdálenost do očkovacích míst. Lidé to prostě mají za očkováním daleko, možná také mnozí nejsou tak zdatní v používání moderních technologií, přes které je nutné se k očkování registrovat. Proto za nimi pošleme tři mobilní očkovací týmy,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Mezi třemi vytipovanými místy je i Jablunkov, kde mobilní centrum dorazí v úterý 3. srpna. „Pro očkování poskytneme prostor v parku za radnicí, kde vyrostou dva mobilní stany a bude i sanitka. Samotné očkování se uskuteční v době od 8 do 17 hodin,“ řekl místostarosta Jablunkova Luboš Čmiel.

Očkovat se bude vakcínou od firmy Pfizer/BioNTech nebo jednodávkovou vakcínou od Johnson & Johnson. Nebude nutné se předem registrovat, to zařídí mobilní očkovací týmy na místě. V případě očkování dvoudávkovou vakcínou zajistí mobilní týmy i aplikaci druhé dávky.

Další zprávy z regionu