Mosty u Jablunkova koupí bývalý hotel na Šancích

Lidé bydlící v mostecké lokalitě Šance mohou zůstat v klidu. Zastupitelstvo schválilo, že chátrající hotel koupí obec. Místní se totiž obávali, že případný nový privátní vlastník by v budově mohl ubytovat sociálně nepřizpůsobivé.

Na hotelu se stále více podepisuje zub času. Foto: ba

Objekt nacházející se v lokalitě Šance má své nejslavnější časy už dávno za sebou. Nyní už je několik let opuštěný a stále více chátrá. V minulosti fungoval jako vyhledávaný hotel, rekreační středisko a posléze jako noční klub. Společnost vlastnící objekt skončila v insolvenci, posléze se budova i s pozemkem ocitla v rukou realitní kanceláře, která ho nabízela potenciálním zájemcům.

Obyvatelé lokality Šance se obrátili na vedení Mostů u Jablunkova s prosbou, aby se záležitostí týkající se dalšího využití budovy začalo zabývat.

„Již v minulosti byl tento objekt nějakou dobu využíván k účelům, které nebyly pro většinu místních obyvatel přínosné. V současné době panuje obava z dalšího podobného využívání tohoto objektu, které by obyvatelům přineslo narušení klidného bydlení v krásné části naší obce. Věříme, že je v zájmu nás všech, aby došlo ke smysluplnému a přínosnému využití bývalého hotelu,“ stálo mimo jiné v dopise, který občané lokality Šance v dubnu zaslali vedení obce.

„S realitní kanceláří jsme zahájili jednání o koupi budovy i s pozemkem, s ohledem na přání našich občanů,“ informoval starosta Mostů u Jablunkova Ondřej Niedoba.

Místní se obávají, že potenciální nový soukromý majitel v objektu poskytne bydlení lidem, kteří by mohli narušit pravidla klidného soužití. „Obavy lidí žijících v bezprostřední blízkosti bývalého hotelu na Šancích, i těch ze vzdálenějšího sousedství, mezi které patřím také já, určitě nejsou bezpředmětné. Když budu mluvit za sebe i za celou lokalitu, přála bych si, aby se objekt dostal opravdu do bezpečných rukou,“ řekla zastupitelka Hedvika Onderková.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu