Mosty usilují o vlastní sjezd

Vytvořením sjezdu z obchvatu Jablunkova, který je součástí mezinárodní silnice E75, díky kterému by se motoristé mohli dostat do centra obce, se zabývají v Mostech u Jablunkova.

Sjezd v Mostech u Jablunkova by usnadnil situaci řidičům. Foto: ba

Řidiči jedoucí od Třince do Mostů u Jablunkova po obchvatu musejí v Městské Lomné sjet na starou silnici (474) a po ní pokračovat dál. Pokud to neudělají, po obchvatu musejí pokračovat až do Svrčinovce. Teprve tam se mohou otočit a jet zpátky, což se nezřídka stává. Obec Mosty u Jablunkova by to však ráda výhledově změnila.

Z obchvatu, který je navržený v územním plánu, by se mohlo sjíždět pod lyžařským areálem. „Sjezd by uvítali nejenom občané naší obce, ale také jablunkovské části Městská Lomná. Projíždějí tamtudy všechna vozidla jedoucí nejen do Mostů, ale také do Čadce–Milošové. Díky vytvoření sjezdu by se ulevilo také Dolním Mostům,“ argumentovala starostka Mostů u Jablunkova Zuzana Sikorová.

Chystá se oslovit odbor dopravy Moravskoslezského kraje a zjistit, jaké kroky by měla obec udělat, aby sjezd bylo možné vytvořit.

Další zprávy z regionu