Motorkář bez papírů prchal lesem před policisty. Marně

Zvýšený výskyt motorkářů v lesích přiměl policisty k namátkovým kontrolám. Minulý týden před nimi dokonce jeden výtečník ujížděl. Jak se posléze ukázalo, nejenže jezdil, kde je to zakázáno, ale ke všemu neměl papíry.

Policisté motorkáři zatarasili cestu služebními čtyřkolkami. Foto: policie

Policisté územního odboru Frýdek-Místek s kolegy ze Speciální pořádkové jednotky dělají namátkové kontroly v zalesněných oblastech a oblastech se zákazem vjezdu motorových vozidel v Beskydech. V minulém týdnu při jedné takové kontrole zjistili motocyklistu, který toto zákonné ustanovení porušil.

Zadržet tohoto motorkáře však nebylo jednoduché. „Při jízdě z kopce nereagoval na výzvy k zastavení a policisty v plné rychlosti objel. Pokračoval lesní pěšinou, kde však po několika metrech byla připravena hlídka, která se služebními vozidly zatarasila cestu. Motorkář snížil rychlost a před policisty zastavil. Ve chvíli, kdy se k němu ale přiblížili, zařadil rychlost a snažil se mezi nimi prokličkovat, tento manévr mu však nevyšel. Policisté byli na to připraveni a včasným zákrokem 53letého muže zadrželi,“ popsala mluvčí policie Karolína Bělunková.

Jak dále uvedla, muž porušil hned několik ustanovení. „V době kontroly měl vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Také neposkytl doklady od motorky. Jak sám uvedl, motocykl není přihlášen v evidenci silničních vozidel, rovněž na motorku nemá mít sjednáno zákonné pojištění,“ shrnula policejní mluvčí.

Muži zákona budou v kontrolách pokračovat

Policisté se na kontroly do Beskyd vydávají v různou denní dobu a na předem vytipovaná místa. „K těmto účelům využívají veškeré dostupné prostředky a technické vybavení, jež mají k dispozici. Do akcí se mimo jiné zapojují nejen motorizované hlídky, ale také hlídky na motocyklech a čtyřkolkách,“ sdělila Karolína Bělunková.

Připomenula, že v průběhu sezóny budou policisté stále dohlížet na dodržování zákazu vjezdu do lesních porostů v rámci územního odboru Frýdek-Místek, a to nejen u řidičů motocyklů, ale i automobilů. „Motoristé by měli dodržovat veškerá zákonná ustanovení, řídit se zákonem o pozemních komunikacích vztahující se nejen na tyto oblasti. Vjezd veškerých motorových vozidel je do lesního porostu bez vydaného platného povolení zakázán,“ zdůraznila.

Další zprávy z regionu