Muž chtěl zabránit bitce, stálo ho to život

Padesátiletý muž z Třince se snažil zabránit potyčce mezi mladíkem a jeho osmapadesátiletým protivníkem. Utržil ale ránu do hlavy, upadl a na místě zemřel. Pachateli hrozí desetileté vězení.

Vše se událo v jedné z třineckých restaurací v pondělí 9. dubna. Podle policie se dva alkoholem posilnění muži, jeden osmnáctiletý a druhý o 40 let starší, začali kolem 21. hodiny nejprve slovně napadat a následně hádka přerostla ve rvačku. Tu se podařilo ještě ukončit bez následků.

Po půlnoci, tedy v první hodině dne 10. dubna, se ale muži setkali znovu, tentokrát před jinou restaurací v Třinci. Opět se mezi nimi rozvinula slovní rozepře, která gradovala ve fyzický atak. „Tomu se snažil zabránit přítomný padesátiletý muž, kterého měl čerstvě plnoletý podezřelý udeřit pěstí do hlavy. Poškozený však po úderu upadl na chodník a způsobeným zraněním na místě podlehl. Agresor, aniž by zjišťoval stav napadeného či mu nějak pomohl, z místa činu odešel,“ informovala ve středu krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Daleko ale mladík nedošel, zadrželi jej po chvíli policisté speciální pořádkové jednotky. „Vrchní komisař moravskoslezské policie zahájil trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví a učinil podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Pachateli předmětného protiprávního jednání hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ doplnila mluvčí.

 

 

 

Další zprávy z regionu