Muž se zřítil ze srázu u Vysutého vodopádu

Záchranáři ve spolupráci s Horskou službou dnes pomohli muži, který se zřítil ze srázu u Vysutého vodopádu v oblasti Prašivá. Na pomoc mu přiletěl i vrtulník.

Ilustrační foto: ZZS MSK

Dnes v jedenáct hodin dopoledne vzlétl ke zraněnému turistovi vrtulník záchranné služby Ostrava. Na místo vyjela i zdravotnická pozemní posádka.

Devětadvacetiletý muž v těžko přístupném terénu uklouzl a spadl ze srázu. „Po ohledání místa události vrtulník vysadil lékaře u horního konce vodopádu. Zraněný se záchranáři komunikoval a uváděl, že byl chvilku v bezvědomí. Stěžoval si na bolest hlavy a pravé dolní končetiny pod kolenem. V důsledku pádu utrpěl tržnou ránu na hlavě a četné oděrky,“ popsal mluvčí záchranářů Ladislav Lang.

Pokračoval, že zdravotníci pacienta zajistili přímo ve svahu do vakuové matrace a poté s pomocí pevných nosítek a navijáku s kladkou transportovali nahoru nad vodopád na lesní cestu. Zde ho uložili do vozu horské služby a přesunuli na Prašivou. „Tady jej přeložili do sanitního vozidla a převezli na urgentní příjem do nemocnice ve Frýdku-Místku,“ dodal Ladislav Lang

Další zprávy z regionu