Muž zaútočil na svého souseda sekerou

Velkým neštěstím mohl skončit útok čtyřiapadesátiletého muže na souseda. Posílen alkoholem se něj rozběhl se sekerou v ruce. Vysloužil si za to vyhoštění z naší země, a navíc mu hrozí i vězení.

Útok sekerou mohl skončit tragédií. Ilustrační foto: Wood photo created by ArthurHidden - www.freepik.com

Občan sousedního státu, který na území České republiky dlouhodobě pobývá, v pondělí 7. září v jedné obci na Třinecku zaútočil sekerou na svého souseda. „K incidentu došlo v době, kdy třicetiletý muž prováděl výkopové práce. Podnapilý cizinec začal sousedovi nejprve bez důvodu vulgárně nadávat a také hrozit fyzickou likvidací,“ popisovala policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Bohužel ale nezůstalo jen u vyhrožování. Jak dále mluvčí uvedla, cizinec vybaven sekerou se rozeběhl k sousedovi. „Naštěstí byla u incidentu i kamarádka agresora, která mu sekeru ve chvíli, kdy ji zvedl nad hlavu, vytrhla z ruky a odhodila na zem. Žena poté útočníka za neustálých nadávek odvedla zpět na jejich pozemek,“ pokračovala Bělunková. Když pak útočník viděl na místo přijíždět přivolané policisty, dal se na útěk do přilehlého lesa, kde jej však muži zákona rychle dohonili a zatkli.

„Dechová zkouška vykázala u cizince více jak jeden a půl promile alkoholu v dechu. V průběhu procesních úkonů se k incidentu nedoznal,“ řekla také mluvčí.

Agresivní cizinec si za své jednání vysloužil mimo jiné trest vyhoštění z území České republiky na dobu dvou let. „Jelikož tento uložený trest neakceptoval a na území České republiky se i přesto zdržoval, v tuto chvíli je s ním vedeno zkrácené přípravné řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Karolína Bělunková.

Další zprávy z regionu