Muzikál Sněhurka na ledě rozburácel celou Werk Arenu

Něžná Sněhurka na ledě zaplnila v sobotu Werk Arenu. Představení návštěvníky nadchlo. Na závěr tleskali ve stoje a bylo vidět, že si show užili na sto procent.

Muzikálu nechyběly vtipné scénky, kupříkladu, když se trpaslíci proměnili v hokejisty. Foto: Petr Rubal

Podmanivá hudba, úžasné výkony krasobruslařů, nádherné kostýmy a výprava. Dojemný příběh o dívce, která jen o vlas unikla smrti a díky trpaslíkům mohla začít žít svůj sen, už vidělo přes 80 tisíc lidí. Show vyprodala už 17 sportovních hal napříč republikou, úspěch slavila i na Slovensku.

Pohádku režíroval Jaro Moravčík. Před rokem, když se v Třinci hrála poprvé řekl, že mu hudba zní neustále v uších a pořád si ji musí prozpěvovat. „A to platí stále. Je úžasné vidět, že i lidé po představení si ji pobrukují a že se jim prostě dostala pod kůži,“ usmál se režisér. Jak dále uvedl, putovat se Sněhurkou po turné jej nesmírně baví. „Podařilo se nám složit tým velkých profesionálů. Máme skvělé krasobruslaře, kteří jsou schopni klidně alternovat hlavní role. Nesmírně si cením, že nás to všechny stále baví, že jsme jako velká rodina, která se společně cítí dobře,“ řekl.

Krásné kostýmy, líčení a hlavně výkony krasobruslařů návštěvníky Werk Areny nadchly. Foto: Petr Rubal

Celá show se postupně i lehce mění. Přibyly nové postavy a oproti loňsku i taneční čísla. Járo Moravčík prozradil, že má v hlavě další obohacení. Už nyní se na ledě objevuje na 50 prvotřídních krasobruslařů, mezi kterými jsou ale i šestileté začínající hvězdičky.

V hlavní roli se představuje mistr Evropy v krasobruslení Tomáš Werner. „Je to krásná pohádka a mě nesmírně těší být stále její součástí. Umím si dost dobře představit, že turné pojede dál. Stala se mou součástí a krásně doplňuje můj jinak dost nabitý pracovní program,“ řekl. Na ledě představuje náročné skoky nebo mimo jiné vypilované piruety. „Samozřejmě je to jiné, než když jsem jezdil na závodech. Přesto mi nervozita trochu zůstala a pokaždé se musím hodně koncentrovat, abych podal co nejlepší výkon,“ připustil krasobruslař, který by se ještě někdy rád do Třince podíval.

Sněhurku na ledě produkuje třinecké kulturní centrum Trisia. Hudbu napsal Vašo Patejdl a o texty se postaral Václav Kopta. Dechberoucí světelné a zvukové efekty zajistil Stanislav Kušík, jenž má za sebou mnoho let úspěšné práce na mezinárodních show světové úrovně. Písničky nazpívala Dara Rolins, která spolu s Davidem Gránským zpívala živě také v Třinci. Příběh vypráví Tereza Kostková.

Ivana Buzková coby spanilá Sněhurka. Foto: Petr Rubal

V hlavním rolích se vedle Tomáše Wernera představuje několikanásobná mistryně ČR Ivana Buzková, roli holoubků ztvárňují Natalia Kaliszek a Maksym Spodyriev, kteří se na mistrovství světa či Evropy umísťují na předních příčkách.

Ředitelka kulturního centra Trisia Stanislava Hauerová uvedla, že nyní sice jedna část turné končí, ale to jen proto, aby mohla započít nová. Sněhurka na ledě tak příští rok zavítá třeba do Prahy a do Ostravy a v roce 2021 dokonce vyrazí na turné do Polska. „Snad najde cestu i do Werk Areny,“ usmála se ředitelka. Připomenula, že díky nadaci Sněhurka dětem mohlo prozatím zdarma spatřit muzikál i na 1080 malých obyvatel dětských domovů.

Další zprávy z regionu