Na Dukelské bude dost parkovacích míst

Nová parkovací místa vzniknou na Dukelské ulici v Třinci. Investice za zhruba 13 milionů korun počítá i s opravou chodníků, rozšíření kanalizační sítě a sadovými úpravami. Lidé se mohou těšit na komfortnější příjezd ke svým domům.

Na snímku jde vidět místo, kde parkují lidé a ničí tím zeleň. Foto: mr

Na druhou stranu ale budou muset přečkat několik měsíců bez možnosti zaparkovat před domem.

Zaparkovat na Dukelské odpoledne auto je mnohdy nadlidský problém. Řidiči tak parkují porůznu, mnohdy i částečně na zatravněných plochách.

„Stávající komunikace k obytným domům není v dobrém stavu. Jsou na ní vyjeté koleje, výtluky a jiné závažné konstrukční poruchy. Proto jsme se rozhodli pro její rekonstrukci,“ uvedl náměstek primátorky Ivo Kantor.

Upřesnil, že pro parkování osobních automobilů je navrženo parkoviště se šikmým stáním na pravé straně rekonstruované jednosměrné komunikace s vynecháním míst pro napojení návazných chodníků a vybudováním ostrůvků pro výsadbu zeleně a stožárů veřejného osvětlení.

„V současné době tam mnozí lidé parkují dost nadivoko i v místech, kde je to zakázáno. To se však rekonstrukcí změní,“ upřesnil náměstek.

Stavební práce by měly začít letos v květnu. Tamní obyvatelé musí počítat s tím, že potrvají přibližně 120 dnů, tedy asi čtyři měsíce. Půjde o úsek mezi domy s čísly popisnými 761 až 771.

Rada města Třince nyní vyhlásila veřejnou zakázku na zhotovitele. Vzniknout by mělo 51 regulérních parkovacích stání. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla stanovena podle projektové dokumentace na 13 milionů korun.

Součástí úprav je i oprava přilehlých propojovacích chodníků, dobudování nových prvků parkování a výstavba nových chodníkových přístupů na navazující pěší trasy. Vybudováním parkovacích zálivů dojde k přeložce stávajícího veřejného osvětlení. Doplní a rozšíří se taktéž kanalizační síť. Součástí rekonstrukce budou i sadové úpravy.

Další zprávy z regionu