Na jaře se rozbitá cesta dočká rekonstrukce

Samá prasklina a nerovnosti, výtluky i starší záplaty. Přibližně jedenapůlkilometrový úsek místní komunikace vedoucí z Komorní Lhotky na Horní Tošanovice volá po rekonstrukci. Už brzy se dočká.

Stav komunikace už je žalostný, do její rekonstrukce se obec pustí na jaře. Foto: AB

Původně vedení Komorní Lhotky předpokládalo, že cestu opraví ještě před zimou. Podzimní komunální volby a především pak chladné prosincové počasí se však postaraly o posunutí rekonstrukce na jaro. „Z důvodu uzavření obaloven asfaltových směsí v prosinci jsme nechtěli riskovat, že komunikace bude rozkopána a v zimních měsících ponechána bez horních vrstev. A to i s ohledem na zimní údržbu,“ okomentoval důvody posunutí termínu starosta Komorní Lhotky Ivo Sztefek. Práce na rekonstrukci cesty tak začnou koncem března, nebo začátkem dubna. „Jakmile to počasí dovolí,“ ujistil.

Obnova komunikace v délce 1,4 kilometru bude stát 7,9 milionu korun včetně DPH. Starosta připomněl, že obec se loni a předloni ucházela o dotaci ministerstva pro místní rozvoj, vzhledem k několikanásobnému převisu žádostí nad alokovanými prostředky se jí však finanční příspěvek státu získat nepodařilo. „Rekonstrukci jsme už nechtěli dále odkládat, takže to zaplatíme z našeho rozpočtu,“ dodal. Bude to tak největší investice Komorní Lhotky v letošním roce.

Další zprávy z regionu