Na řidiče čekají komplikace

Na další dopravní omezení se musejí připravit řidiči na Jablunkovsku. Koncem uplynulého týdne začala několikadenní oprava nájezdových ramp na obchvat Jablunkova v Návsí.

Místo bude neprůjezdné. Foto: ba

Sotva skončí, vypukne v Jablunkově několikaměsíční rekonstrukce mostu přes potok Ošetnice. Most bude zcela uzavřen. Jak informovalo Ředitelství silnic a dálnic, rekonstrukce nájezdových ramp na silnici I/68 by měla probíhat do konce dubna, přičemž samotná uzávěra jednotlivých ramp by měla trvat pět dnů. Rampa na příjezdu od Návsí na silnici I/68 ve směru na Třinec bude uzavřena po polovinách komunikace.

Do Mostu přes Ošetnici se stavební stroje zakousnou 2. května a rekonstrukce potrvá do konce roku. Počítá s úplnou uzávěrou, která skončí zhruba o dva měsíce dříve. „Jinak se situace řešit nedala. Potok má vysoké koryto, a tak nebylo možné postavit provizorní most, který by sloužil jako objížďka,“ řekl starosta Jablunkova Jiří Hamrozi.

„Dojde k sanaci kamenné části mostu a vytvoření mostní výplně, která by měla být z lehčího materiálu. Na ni přijde asfaltový povrch. Počítá se rovněž s odstraněním obloukové ocelové konstrukce v dolní části mostu, která nebyla nikdy využita,“ dodal starosta.

Občané Hrčavy, Mostů u Jablunkova i Dolní a Horní Lomné mohou využívat objízdnou trasu po obchvatu Jablunkova. Případně mohou projíždět Městskou Lomnou, Bocanovicemi a Návsím-Jasením, kudy budou jezdit i autobusy. Po dobu rekonstrukce bude zrušena zastávka Jablunkov – Skotňa.

Rekonstrukce mostu přes Olši (mezi prodejnou Penny a autobusovým terminálem) by měla proběhnout v příštím roce.

Další zprávy z regionu