Na sjezdovce v areálu Severka se staví nová lanovka

I když na kopcích panuje letní počasí, některé lyžařské areály se už chystají na zimní sezonu. Areál Severka pojala přípravy velkolepě a staví moderní  lanovku, která nahradí jeden ze stávajících vleků.

S usazením pěti pilířů musel kvůli náročnému terénu pomáhat vrtulník. Foto: fm

Nová lanovka by měla už od nadcházející sezony zatraktivnit lyžařský komplex Severka. „Areál je z těch starších a lyžaři dnes preferují spíše komfort a pohodlí,“ řekla koordinátorka projektu Renata Lacko.

S pracemi se začalo už během jara, v pondělí se přistoupilo také k namontování sloupů. Ze čtrnácti vzpěr, na nichž bude lanová dráha ukotvená, museli stavaři několik připevňovat za pomoci helikoptéry. „Ze všech sloupů nám musí s pěti pomoct i vrtulník. Většinu sice zvládneme připevnit za pomoci autojeřábů, do největšího svahu se však nejsme schopni dostat,“ popsal realizaci jeden z dělníků.

Moderní lanovka nahradí tu předchozí, kterou kvůli špatnému stavu odstranili již v 70. letech minulého století. Nová by měla zvládnout přepravit až 1200 osob během hodiny za pomoci 137 souprav o rychlosti 2,5 metru za sekundu.

Více informací najdete v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu