Na třineckou radnici dorazili špičkoví atleti

Špičkové výškaře přivítala včera na třinecké radnici primátorka Věra Palkovská. Přátelské setkání se sportovci před zahájením výškařského mítinku Beskydská laťka je v Třinci již letitou tradicí.

Sportovci u primátorky Věry Palkovské. Foto: SZ

Pozvání přijaly světové špičky jako Sylwester Bednarek z Polska, Ilya Yvanjuk z Ruska, Konstantíos Baniótis z Řecka, Alessia Trost z Itálie, Levern Spencer z ostrova Svatá Lucie či Kateryna Tabashnyk z Ukrajiny. Z rodinných důvodů se omluvila z účasti česká výškařská legenda Jaroslav Bába, na něhož čekal speciální dort přichystaný u příležitosti ukončení jeho závodní kariéry. „O dobrotu ale nepřijde, dort mu předám během zítřejších závodů,“ podotkla primátorka Věra Palkovská a připomněla, že podobně se v Třinci před lety rozloučil s kariérou i další český skokan Tomáš Janků.

„Beskydská laťka je jednou z nejvýznamnějších sportovních, a troufnu si říci i společenskou, událostí v Třinci a každý rok si ji v našem městě hodně užíváme. Setkání s výškaři je vždy milé a přátelské a každoročně se na něj moc těším. S některými sportovci se potkávám už po několikáté. Třinec je nejen město hutnické a město zeleně, ale i město sportu. Fandíme nejen extraligovému hokeji, ale i celé řadě dalších sportovních disciplín, mezi něž patří i atletika, a snažíme se společně s partnery sport podporovat a vytvářet takové zázemí, aby měli možnost zapojit se do sportovních aktivit všichni,“ uvedla primátorka.

Beskydská laťka, která proběhne už dnes v prostorách třinecké Werk Areny, přivítá i letos výškařskou elitu a startovní listina slibuje velmi kvalitní podívanou. Pro všechny návštěvníky je i letos připraven bohatý soutěžní i doprovodný program včetně vystoupení SuperStar Terezy Maškové. Hlavní program ve Werk Areně začíná v 16 hodin soutěží žen, od 18 hodin se můžeme těšit na závod mužů. Celý program bude moderovat olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle spolu s Jackem Přibáněm. Podrobné informace k programu i závodníkům najdete na www.beskydskalatka.cz.

Další zprávy z regionu