Nad bystřickou fontánou se stahují mraky

Slovo do pranice hodil na zářijovém jednání bystřických zastupitelů starosta obce Roman Wróbel. „Dávám ke zvážení zrušení fontány v areálu u škol před bazénem. Není funkční a je nebezpečná,“ řekl svým kolegům.

Fontána před bystřickým bazénem již neslouží svému účelu. Foto: tm

Fontána, která byla postavena 20 let nazpátek, byla svého času ozdobou areálu. V současné době již tam voda netryská a balvany, které sloužily jako dekorace a stékala po nich voda, jsou nebezpečným lákadlem pro děti.

Během letošních letních prázdnin Bystřice organizovala 22 akcí, přičemž hned 15 se konalo v areálu u škol. „Vždy se sešla důstojná návštěva, včetně malých capartů. A já sledoval, jak lezou po kamenech ve fontáně, rodiče je stěží uhlídají. K tomuto účelu fontána postavena nebyla, možnost zranění je veliká,“ pokračoval starosta Wróbel.

Starosta Bystřice zároveň zmínil větší akce (které se letos nekonaly), jako Den obce Bystřice, školní radovánky a podobně, kdy jsou v areálu tisíce lidí. „Fontána je v současné době nefunkční, nebezpečná a zabírá prostor,“ doplnil.

První muž obce zároveň nabídl svou představu – místo fontány bude zelený ostrov s malým pahorkem, kde si školní třída může sednout, lehnout a učit se. „Navíc v současné době, kdy se na školy apeluje, aby se učilo, pokud to počasí dovolí, venku, byla by to oáza klidu. V podobném duchu by se místo využilo i při akcích,“ nastínil starosta. „Nevidím mezi vámi rozpor, proto nachystáme předběžný návrh, aby byly záchytné body k další debatě,“ uzavřel před zastupiteli starosta.

Další zprávy z regionu