Nad nočním životem Třince se smráká

Na jedné straně stojí obyvatelé sídliště, kteří se chtějí vyspat. Na straně druhé provozovatelé diskoték a lidé toužící po zábavě. Město teď konflikt řeší novou vyhláškou, která omezuje provoz zařízení. Zkrachujeme, vzkazují ale podnikatelé.

Jiří Bednář se minulý rok pokoušel zvrátit schválení vyhlášky na zastupitelstvu v Třinci. Foto: mr

Víkend co víkend se nejen mladí chodí bavit do podniků na ulici Koperníkova. Na adresu města už dlouho před pandemií koronaviru mířilo velké množství stížností na noční hluk. Když přišel lockdown, situace se pochopitelně uklidnila. Nyní po opětovném otevření podniků se vše vrátilo do starých kolejí.

„Lidé mají právo na klidný spánek a odpočinek. A protože ústavní soud městům rozvázal ruce, rozhodli jsme se připravit vyhlášku, která v této lokalitě omezí provoz podnikům, a to do 24 hodin,“ obrátil se na zastupitele minulý týden náměstek primátorky Ivo Kaleta. Pro vyhlášku zvedla ruku většina zastupitelů s tím, že začne platit 1. ledna 2022.

Na jednání zastupitelů dorazil i majitel Vidle Irish Pubu Jiří Bednář. „Chápu obyvatele, že jim vadí hluk, na druhou stranu se ale snažíme s tímto stavem něco dělat. Aby návštěvníci nechodili opakovaně ven a nedělali tam v noci hluk, jsme zavedli vstupné a pásku na ruku. Kdo chce ven, tomu pásku přestřihneme a při návratu musí platit znovu,“ vysvětloval majitel.

Celý článek najdete v aktuálním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu