Návsí postaví tělocvičnu za 70 milionů

Ke sportovnímu vyžití nejen dětí školou povinných bude sloužit nová tělocvična v Návsí. Vyrůst má na zelené louce v sousedství základní školy.

Nad vstupem do nové tělocvičny bude balkon. Vizuál: obec

V Návsí již mají dokončený projekt tělocvičny, nyní chtějí požádat o územní řízení. Poté bude následovat podání žádosti o stavební řízení a stavební projekt. „Jedná se o větší investici. Pokud by se podařilo udělat projekty a zvládnout územní a stavební řízení, v dalších letech se může stavět,“ nastínila starostka Návsí Lenka Husarová.

Tělocvična vyroste na louce vedle místní silnice, která vede podél školy. „Nejdříve jsme uvažovali, že školu s tělocvičnou propojíme, ale náklady by citelně narostly. Po konzultaci s tělocvikáři a ředitelem školy jsme se nakonec rozhodli budovy nepropojovat – budou poměrně blízko sebe,“ dodala starostka.

Tělocvična přijde na 70 milionů. Navíc by si obec mohla pomoci využitím vypsaných dotačních programů. „Ale máme finanční rezervu a pokud se začne stavě až za dva roky, ještě něco našetříme a s krátkodobým úvěrem bychom to zvládli postavit i bez dotace. Pokud by dotace vyšla, bylo by to fajn,“ nastínila Husarová.

Tělocvična by sloužila v odpoledních hodinách a víkendech i široké veřejnosti. Půdorysné rozměry by dovolovaly hrát na regulérním hřišti i házenou, která má na rozměry hřiště největší nároky. Nebude chybět tribuna pro 200 diváků. Při hezkém počasí budou návštěvníci moci využít i venkovní zastřešený balkon. V plánech se počítá i s foyer a knihovou. „V tomto místě můžeme například pořádat výstavy,“ uzavřela starostka.

Další zprávy z regionu