Nebojte se v noci vyrazit do kostela

Nevšední program nabídne v pátek 10. června řada kostelů v regionu. Chrámové prostory se otevřou netradičně v rámci celorepublikové akce Noc kostelů. Uskuteční se už po čtrnácté a přihlásilo se do ní více než 1 500 kostelů a modliteben různých církví, které připravily bohatý kulturně-duchovní program.

Kostel v Návsí bude hostit divadelní představení. Foto: tm

Patří k nim kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova v Českém Těšíně, kde na návštěvníky čeká prezentace liturgických šatů i náčiní a přístup na kůr i do sakristie s komentářem. Kromě toho se chrámem rozezní duchovní hudba včetně varhanního recitálu.

Připojila se i modlitebna Církve bratrské v Českém Těšíně, která se bude věnovat J. A. Komenskému, evangelický kostel a. v. ČCE v Českém Těšíně na Rozvoji s bohatým programem pro děti i dospělé. Evangelický kostel v Návsí nabídne divadelní představení pro děti i prohlídku kostela.

Zapojí se také modlitebna Církve adventistů sedmého dne v Návsí. „Chtěli jsme podpořit tento projekt a otevřít dveře naší modlitebny veřejnosti,“ uvedl duchovní této církve Jan Bucha.

Tady například v 17.30 začne přednáška Synagogy a vznik kostelů Jiřího Beneše, vedoucího katedry biblistiky a judaistiky na Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy.

Podrobný program akce a účast jednotlivých svatostánků je možné sledovat na internetových stránkách www.nockostelu.cz.

Další zprávy z regionu