Nejen přejezd čeká oprava

S částečným otevřením obchvatu Třince čeká hlavní silniční tah ve Stříteži několik oprav. V obci zároveň s otevřením obchvatu registrují zvýšenou rychlost některých projíždějících vozidel.

Železniční přejezd ve Stříteži již nebudou zatěžovat kamiony. Ilustrační foto: tm

„Jsme rádi, že se doprava stěhuje na ochvat a provoz na hlavní silnici není hustý. Na druhou stranu nás překvapilo, že některá auta jezdí rychleji, s čímž jsme nepočítali,“ předeslala starostka Stříteže Michaela Porvisová, která požádala Moravskoslezský kraj o dotaci na cenzory ohledně měření rychlosti. „Máme sice radary, které jen ukazují rychlost, a to je celé. Chtěli bychom mít i statistiky, v které době řidiči překračují rychlosti a podobně. Následně chceme v tomto směru spolupracovat s policisty,“ pokračovala starostka.

Již každoročním folklorem je oprava železničního přejezdu. „Během opravy bude silnice zcela uzavřena. Pevně věříme, že díky přesunu těžké dopravy na obchvat, již nebudou opravy přejezdu tak časté,“ přeje si Porvisová, podle které jsou opravy přejezdu naplánované od 9. do 12. května.

„Aby toho nebylo málo, po úplném zprovoznění obchvatu Třince převede ŘSD stávající silnici na kraj. Ještě před předáním má ŘSD v plánu opravit veškeré propustky a rovněž most přes Ropičanku. To si rovněž vyžádá dopravní omezení,“ nastínila Porvisová.

Další zprávy z regionu