Nemocnice nabízí čtvrtou dávku očkování

Zájemci o čtvrtou očkovací dávku vakcíny proti Covidu-19 se mohou nechat naočkovat v Nemocnici Třinec, a to ve čtvrtky od 10 do 14.30 hodin a v pátky od 7 do 14.30 hodin.

Ilustrační foto: Nemocnice Třinec

„V případě zvýšeného zájmu provozní dobu podle potřeby rozšíříme. Doporučujeme sledovat naše webové stránky a Facebook nemocnice, kde informujeme o změnách,“ podotkla mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková s tím, že testování a očkování probíhá na infekční ambulanci, která se nachází v budově magnetické rezonance u vchodu od autobusové zastávky.

Ministerstvo zdravotnictví vydalo rozhodnutí o možnosti podání celkově čtvrté očkovací dávky, která je nyní dostupná pro všechny osoby nad 18 let. Doporučuje očkování pro rizikové skupiny, občany nad 60 let a poté pro lidi bez zdravotních potíží. Podmínkou je odstup minimálně čtyř měsíců od předchozího očkování. Rozhodnutí se týká podání mRNA vakcín BioNTech/Pfizer a Moderna.

Od 18. července je možné si pro tuto vakcínu dojít i k praktickému lékaři bez registrace. „U rizikových skupin je nutná konzultace ošetřujícího lékaře. Rezervační systém bude spuštěn od poloviny srpna. Veškeré aktuální informace spojené s dostupností očkovacích míst jsou k dispozici na webových stránkách ockoreport.uzis.cz,“ poradila mluvčí.

Z důvodu nízkého zájmu poskytuje Nemocnice Třinec PCR a antigenní testování pouze ve čtvrtky od 7 do 10 hodin.

Další zprávy z regionu