Nemocnice Podlesí vyměnila skoro tři sta oken

Přesně 296 oken vyměnila Nemocnice Podlesí za nové. Investice dosáhla částky deseti milionů korun. Rekonstrukce ale pokračuje i dále. Objekt totiž získá i zateplení a novou fasádu.

Nová okna a fasáda na spojovací budově B Nemocnice Podlesí v Třinci. Foto: archiv nemocnice

Nemocnice Podlesí, která je členem skupiny Agel, získává opravami novou tvář. V budově A, ve které se nacházejí ambulance, a také ve spojovací budově B, kde sídlí Radiologie a ECHO vyšetřovny, skončila stavební práce na výměně oken. Od března zde stavebníci kompletně vyměnili 296 starých oken, které pocházely z 80. let minulého století. Obnova oken přišla nemocnici na 10 miliónů korun.

Nová plastová okna se pyšní výbornými izolačními vlastnostmi. „V budově polikliniky došlo díky současnému vyzdění meziokenních vložek ke zvýšení užitkové hodnoty budovy a zároveň ke snížení její energetické náročnosti,“ vysvětlil vedoucí provozně-technického oddělení Nemocnice Podlesí Rostislav Franek. Jak dále uvedl, tepelná pohoda v nemocnici tak bude po ukončení rekonstrukce komfortnější pro pacienty i zaměstnance. „Očekáváme navíc zhruba dvacetiprocentní energetickou úsporu. Celý objekt je nyní postupně zateplován, práce by měly být dokončeny se začátkem podzimu,“ doplnil Rostislav Franek s tím, že na budově B byly práce na nové fasádě již úspěšně dokončeny.

Investice do celkové rekonstrukce nemocnice, která zahrnuje nejen nová okna, ale také novou fasádu pro budovu A i B, činí 31 milionů korun.

Více si můžete přečíst ve středečním Třineckém hutníku. 

Další zprávy z regionu