Nemocnice spustila stomilionovou akci

Na více než 107 milionů korun vyjde přístavba a nástavba rehabilitačního oddělení Nemocnice Třinec. Pacienti i personál sice budou muset počítat s jistým nepohodlím během stavby, ale pak se mohou těšit na zkvalitnění služeb a prostředí odpovídající 21. století.

Přístavba rehabilitačního pavilonu zvýší komfort pacientům i personálu nemocnice. Foto: nemocnice

Rehabilitační pavilon Nemocnice Třinec volá po rekonstrukci už mnoho let. Dlouho připravovaná stavební akce začala minulý týden.

„Zatím se pracuje na přístavbě, což pacienty nijak neovlivní. Počítáme ale předběžně někdy na jaře, že budeme muset na několik měsíců přesunout rehabilitaci do náhradních prostor. To už bude náročnější, ale jinak to zařídit nelze,“ podotkl ředitel nemocnice Jiří Veverka.

Celkové předpokládané náklady činí přes 107 milionů korun a pokryje je Moravskoslezský kraj. Cílem akce je vybudovat funkční rehabilitační oddělení s logickým rozdělením pracovišť pro rozšíření ambulantní léčby, což souvisí s požadavkem na zvýšení standardu poskytování komplexní péče, zkvalitnění všech poskytovaných služeb, zvýšení standardu léčení a tím i bezpečnosti pacienta.

„Co si budeme povídat, současné pracoviště je zastaralé a neodpovídající. To se prostě musí změnit,“ doplnil ředitel. Práce potrvají zhruba 14 měsíců, takže dílo by mělo být hotové do konce příštího roku.

Náměstek léčebné péče Roman Jochymek upřesnil, že stávající budova se touto rekonstrukcí prodlouží asi o 15 metrů. „V jednom patře budou pokoje s celkem třiceti lůžky, pod nimi vznikne rozsáhlý prostor pro rehabilitace, jako je například elektroléčba, vodoléčba, magnetoterapie či laserová terapie.

Úprav se dočká i hematologicko-transfuzní oddělení, které je umístěno v suterénu. Vzniknou v něm nové ambulance. Rekonstrukce zde budou probíhat za plného provozu.

Další zprávy z regionu