Nemocnice Třinec otevřela dveře budoucím maminkám

Velký zájem návštěvníků provázel Den otevřených dveří porodního a novorozeneckého oddělení Nemocnice Třinec.

Na den otevřených dveří dorazily i nastávající maminky, které nejsou z našeho regionu. Foto: nemocnice

„Akce se velmi vydařila a do nemocnice se vypravily desítky budoucích rodičů. Na otázky zájemců odpovídal porodník, další informace mohly maminky získat od dětského lékaře nebo fyzioterapeuta,“ poukázala mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková. Jak dále řekla, samozřejmostí byla i ukázka pomůcek pro kojení a potřeb pro miminka. Příchozí zaujala rovněž prohlídka porodního sálu i porodního a novorozeneckého oddělení.

Ženy si prohlédly zařízení nemocnice, které jim ulehčí ve chvílích porodu. Foto: nemocnice

„Byli jsme všichni velmi rádi, že i přes nepřízeň počasí si na tradiční den otevřených dveří našla cestu celá řada budoucích maminek. Některé i z daleka. Tak jako v předchozích letech se seznamovali s naší porodnicí, novorozeneckým oddělením, cvičením novorozenců a mnoha dalšími věcmi. Měli možnost vidět novinky, ptát se na vše, co je zajímalo a ochutnat pohoštění z naší kuchyně,“ sdělil porodník Petr Nádvorník.

Konzultace s porodníkem. Atmosféra byla odlehčená. Foto: nemocnice

„Celkově vnímáme pravidelné dny otevřených dveří jako velký přínos pro budoucí maminky, je vidět jejich velký zájem a je bezesporu velmi dobré, že si na svůj velký den vybírají porodnici svědomitě,“ doplnila mluvčí.

Další zprávy z regionu