Nemocnice Třinec podává pomocnou ruku maminkám

Nemocnice Třinec zahájila začátkem září provoz Laktační poradny. Chce pomoci všem čerstvým maminkám, které mají potíže s kojením.

V nové poradně najdou pomoc maminky, které mají potíže s kojením. Foto: nemocnice

Nová laktační poradna bude v provozu každé pondělí, středu a pátek od 8 do 14 hodin v 6. patře hlavní budovy.  „Kojení je nádherný dar přírody. I když jde o přirozené spojení maminky s děťátkem, přece jenom se musí maminka i miminko mnohé naučit. A proto jsme se rozhodli rozšířit naše služby o poradnu, ve které budou zdarma poskytovány informace pro kojící maminky,“ uvedla vrchní sestra dětského oddělení Karmen Cieslarová. Jak dále řekla, zájemkyně se u nich v poradně dozví informace o neefektivním kojení či o odstříkání mateřského mléka a jeho uchovávání. „Zaměřujeme se na edukaci maminky v udržení laktace, na správnou techniku kojení, odstranění špatných návyků při kojení, seznámení se s pomůckami pro plné kojení a řešení různých jiných problémů při kojení,“ upřesnila vrchní sestra.

„Veškeré potřebné informace vám ochotně poskytnou certifikované laktační poradkyně, jak osobně, tak i telefonicky na č. 558 309 270. Mimo úřední hodiny je možné se obrátit s dotazy i na personál novorozeneckého oddělení na telefonním čísle 558 309 215,“ doplnila tisková mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková. Nová služba nemocnice je pro maminky zdarma.

Další zprávy z regionu