Nemocnice získala cennou akreditaci

Lidé, kteří zamíří do Nemocnice Třinec, mají jistotu, že se jim dostane bezpečné a kvalitní péče. Zdravotnické zařízení totiž koncem roku prošlo úspěšně náročným akreditačním řízením.

Nemocnice Třinec to zvládla. Akreditací si zvýšila prestiž. Foto: mr

Spojená akreditační komise zjišťovala v Nemocnici Třinec úroveň kvality a bezpečí poskytovaných služeb. Akreditační šetření proběhlo na počátku prosince loňského roku, a to již popáté s úspěšným výsledkem. Výsledek je o to více potěšující, že nemocniční personál o návštěvě komisařů dopředu nevěděl a nemohl se tak na něj speciálně připravit.

Akreditace je náročný proces, v jehož rámci se zkoumá a hodnotí systém řízení kvality ve zdravotnickém zařízení. Systém řízení kvality mimo jiné přesně popisuje a standardizuje komplikované nebo rizikové léčebné postupy tak, aby byly vždy prováděny a dokumentovány stejným způsobem, a tím dochází ke zvyšování míry bezpečí pro všechny pacienty.

Komise se zaměřila na systém měření kvality a bezpečí nemocnice a rovněž na práci se zpětnou vazbou od pacientů. Opakované získání akreditace by mělo být pro pacienty důležitým ukazatelem při výběru zdravotnického zařízení, ve kterém nechají pečovat o své zdraví.

„Ocenili jsme zejména fakt, že navzdory těžké epidemiologické situaci, kdy zdravotníci nemocnice pracovali pod tlakem péče o covidové pacienty, přesto vyhověli přísným požadavkům akreditačních standardů. Prokázali tak, že kultura kvality a bezpečnosti poskytované péče je integrální součástí všech aktivit nemocnice,“ upozornil ředitel Spojené akreditační komise David Marx, který před Vánoci přijel do Třince a osobně předal certifikát o udělení akreditace.

„Pro nás je kvalita péče a zejména bezpečí našich pacientů naprostou prioritou. Úspěšně vykonaná akreditace je známkou toho, že dbáme na kvalitu poskytovaných služeb a na bezpečné prostředí. Získaný certifikát je platný do roku 2024,“ dodal spokojeně ředitel nemocnice Jiří Veverka.

Další zprávy z regionu