Neukáznění řidiči jezdí, kudy nesmí, a ničí obecní cesty

Sotva začala rekonstrukce silnice ze Stříteže do Ropice, objevily se první problémy. Neukáznění řidiči totiž nerespektují dopravní značky a snaží se projet stůj co stůj, a to i za cenu poničení obecního majetku.

Obecní úřad ve Střiteži. Ilustrační foto: mr

Oprava této vytížené komunikace bude dlouhá, náročná a nákladná. Lidé musí až do 20. července počítat s úplnou uzavírkou, a tím i s jistým nepohodlím při používání objízdných tras. K tomu se však přidružily další problémy. „Ukázalo se, že řidiči vjíždí i do zákazu a prostě chtějí projet. Bohužel nejde jen o ty, kteří řídí osobní auta, ale i o kamiony,“ uvedl starosta Stříteže Miroslav Jaworek.

Jak dále řekl, zejména v nočních hodinách vjíždí do obce a snaží si najít cestu, kudy projet. „Dokonce se stalo, že jeden řidič kamionu, když viděl, že je přejezd uzavřený, odbočil doleva a najel až k obecnímu úřadu, u kterého se otáčel. Při tomto manévru poškodil stříšku nad schodištěm do naší budovy,“ pokračoval naštvaně starosta.

Podobně rozezlený je také starosta nedaleké Komorní Lhotky Ivo Sztefek. „Mnozí lidé začali uzávěru objíždět přes naši obec. Jenže naše cesty nejsou přizpůsobeny takovému provozu a špatně se na nich míjí i jen dvě osobní auta,“ vysvětloval starosta.

Chování řidičů kontroluje policie. Neváhá na místě řidiče pokutovat, pokud vjedou do zákazu.

Více si můžete přečíst v aktuálním Třineckém hutníku. 

Další zprávy z regionu