Noc kostelů je tady

Jubilejní desátá celostátní akce s názvem Noc kostelů se koná už zítra, tedy v pátek 25. května. V celé republice se otevře na 1100 svatostánků různých církví. 

Navštívit můžete i kostel v Komorní Lhotce. Foto: archiv

Kostely pořádají koncerty, přednášky, komentované prohlídky, výstupy na věže i programy pro děti. Mnohde nechybí ani ochutnávka mešních vín. V našem regionu se brány kostelů otevřou také na několika místech. Navštívit můžete evangelický toleranční kostel v Bystřici. Evangelický kostel v Hrádku láká na varhanní a pěvecké koncerty, a to od 18  a od 19 hodin.

Kostel Božího těla v Jablunkově má program od 19 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na povídání o historii kostela i na výšlap na kostelní věž. Vystoupí tam také Jablunkovská česká schola v doprovodu skupiny SNE, zazní meditační kytarový koncert a na závěr se uskuteční Adorace.

Svou Noc kostelů připravuje i evangelický kostel v Komorní Lhotce. Začíná se v 18 hodin programem dorostu z Komorní Lhotky.  Lidé si budou moci prohlédnout kostel a vyjít na věž. Akci zpříjemní domácí cukrárna s občerstvením. Evangelický kostel v Návsí plánuje bohatý program. Začne už v 16 hodin loutkovým představením Malý princ v podání divadla Bajka z Českého Těšína. Následovat bude ekumenická bohoslužba, přednáška o historii Jablunkovského kostela a pak se už lidé ponoří do tónů hudby. Užijí si vystoupení jablunkovské České scholy a meditativní koncert. Lidé i zde mohou vystoupat na kostelní věž.

K Noci kostelů se připojí v 18 hodin i evangelický kostel v Třanovicích. Zahájí ji biskup Slezské církve evangelické Tomáš Tyrlík, nebude chybět koncert skupiny Jepice a na závěr skvělý film.

Další zprávy z regionu