Nová stezka poskytuje bezpečí chodcům i cyklistům

Bezmála devět set metrů dlouhý úsek osvětlené stezky pro pěší a cyklisty nově využívají chodci a bicyklisté v Třanovicích. Vede podél silnice druhé třídy ve směru z centra obce na Havířov.

Stezka pro chodce a cyklisty vede směrem na Těrlicko. Foto: ba

Stezka začíná u autobusové zastávky Třanovice, Zadky a končí u zastávky Třanovice, u Paverů. V tomto místě navazuje na cyklostezku z Českého Těšína k Žermanické přehradě. „Cyklisté, kteří tudy projíždějí, se mohou pohodlně a bezpečně dostat do centra naší obce. Nová stezka zajistí chodcům i cyklistům bezpečí, protože provoz na silnici ve směru na Havířov narůstá,“ podotkl starosta Třanovic Jiří Tomiczek.

Jak dále řekl, stezka pro pěší a cyklisty za 6,3 milionu korun vznikla v rámci první části projektu, jehož cílem bylo zvýšení bezpečnosti v obci. Druhá část, která se bude realizovat výhledově, se váže na úpravu infrastruktury v blízkosti základní školy. „V plánu je obnova parkovacích ploch, úprava příjezdu do areálu školy a výstavba chodníku. Investice je podmíněná získáním dotace,“ dodal Jiří Tomiczek.

Další zprávy z regionu