Nová tělocvična má růst pouhý rok

V centru Třince vyroste moderní tělocvična. Potěší zejména studenty místního gymnázia, ale i širokou veřejnost. Stavba má trvat pouhý rok a vyjde zhruba na 80 milionů korun. Nahradí starou budovu, ve které mladí lidé cvičili v nevyhovujících podmínkách.

Sportoviště působí zvenčí atraktivně. Zapadá dobře do okolní zástavby. Vizuál: MSK

Už v padesátých letech minulého století měli studenti k dispozici menší tělocvičnu. Byla rozdělena do dvou částí, ve větší hráli míčové sporty, v menší se věnovali gymnastice. Na tehdejší dobu sportoviště odpovídalo standardům, dnes už nevyhovuje.

Poklepem základního kamene stavba může začít. Foto: mr

„Původně jsme měli myšlenku, že bychom tělocvičnu pouze zrekonstruovali. Následně se ukázalo, že by tato akce byla finančně i technicky velice náročná a jako vhodnější vyplynulo budovu zbourat a na jejím místě postavit novou,“ podotkl náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny.

Připomenul, že kraj si dal jako jednu ze svých priorit investice do sportovních školských zařízení. „Na tyto stavby bohužel neexistují dotační tituly, proto ji musíme hradit ze svého rozpočtu. Vyjde nás zhruba na 80 milionů korun,“ doplnil náměstek.

Nová tělocvična poslouží dopoledne studentům, po nich přijdou na řadu i sportovní kluby a kroužky. Bude se skládat z jedné velké haly, která však půjde rozdělit variabilně na tři menší. Sportovci jistě uvítají multifunkční moderní povrch, ale i ovladatelné koše pro basketbal na centrálním hřišti. V tělocvičně bude možná i souběžná výuka basketbalu na třech příčně uspořádaných hřištích s možností nastavení výšky košů.

Více se dočtete v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu