Nové očkovací centrum v Třinci zahájilo provoz

Lidé mají kratší cestu na očkování. Nové místo vzniklo v centru Třince kousek od autobusového stanoviště, na adrese Frýdecká 224. O vakcínu ale zájem v tuto chvíli mezi lidmi moc není.

Nové očkovací centrum na Frýdecké spustilo provoz minulý týden. Foto: mr

Kdo se chce nechat očkovat proti koronaviru, má v Třinci nyní na výběr. Buď se dostaví do Nemocnice Třinec do tamní posluchárny, nebo si injekci nechá podat v novém centru na Frýdecké. To zahájilo provoz minulý týden ve středu.

„Bohužel se nyní ukazuje, že vytížené není ani jedno, ani druhé místo. A protože nám posluchárna chybí, od příštího týdne už možná provoz přesuneme jen na Frýdeckou,“ uvedla tisková mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková.

Upozornila, že v novém očkovacím centru zdravotníci  ochotně naočkují i neregistrované zájemce. To uvítají lidé, kterým právě proces registrování doposud v očkování bránil.

Kapacita nového centra je 200 osob za den. V provozu je nyní pouze ve všední dny od 7 do 15 hodin. „Je to teď naprosto dostačující. Samozřejmě pokud by zájem o vakcínu vzrostl, okamžitě bychom navýšili hodiny i kapacitu,“ ujistila mluvčí. Dodala, že v případě dotazů ohledně nového centra mohou zájemci volat na číslo 730 562 619.

Pokud mají lidé zájem o očkování dětí starších 12 let, mohou tak učinit tento pátek na Sosně, od příštího týdne pak vždy ve čtvrtek na Frýdecké. U očkování mladších dětí ve věku pět až dvanáct let je situace složitější. Na Třinecku se vakcinace těchto dětí v očkovacím centru neprovádí. Zájemci je mohou zaregistrovat přes web ockoreport.uzis.cz, kde si mohou zvolit místo, nejblíže je v Nemocnici Frýdek-Místek.

Další zprávy z regionu