Nový záliv zajistí bezpečí cestujícím a hasičům

Malý krok pro město, velký pro cestující, hasiče ale i policisty. Tak se dá nazvat výstavba nového autobusového zálivu hned vedle budovy integrovaného výjezdového centra.

Cestující zatím do peněženky hlouběji nesáhnou. Foto: mr

Zbrusu nový autobusový záliv a dvě nové zastávky najdou cestující u integrovaného výjezdového centra. „Letošní rok se v Třinci nese ve znamení řady dopravních staveb. Jednu velkou jsme ukončili, další pokračují. Tato je sice malá, ale vyšla nás na 3,7 milionu korun. Věřím, že přispěje k většímu komfortu cestujících, ale také řidičů,“ podotkla primátorka Třince Věra Palkovská.

V jednom směru vznikl záliv pro autobusy, ve druhém, směrem na Třinec, ale pro něj není místo. Na obou stranách stojí nové zastřešené skleněné zastávky. Mají grafické prvky, aby do nich nenaráželi ptáci.

„Záliv pro autobusy byl zapotřebí. Mohlo se stát, že když zde zastavil autobus, stínil výhled hasičům či policistům, kteří právě potřebovali rychle vyjet k požáru či jiné události. Takto to bude daleko přehlednější,“ vysvětloval ředitel Městské policie Třinec Libor Motyka.

Další zprávy z regionu