Nýdek se zbavuje odpadu esteticky, pořídil si polopodzemní kontejnery

Plné kontejnery a tašky s odpady kolem nich. Tento obrázek už na parkovišti v centru Nýdku a u Nýdečanky nikdo neuvidí. Obec na obě místa zakoupila polopodzemní odpadové nádoby. 

Nové kontejnery jsou větší a daleko estetičtější. Foto: mr

S výstavbou obou míst se začalo už v srpnu. „Na obou místech máme nádoby na sklo, papír a plast,“ poukázal starosta Nýdku Jan Konečný. Upřesnil, že náklady nepřesáhly milion korun.

Obec se pro pořízení polopodzemních kontejnerů rozhodla ze dvou důvodů. „První je estetický. Nechceme, abychom měli zejména v centru obce nevzhledné kontejnery. Další věcí pak je, že staré nádoby o objemu 1100 litrů nestačily. Byly malé a často se tak stávalo, že lidé pokládali odpad i kolem nich,“ pokračoval starosta. Jeden nový polopodzemní kontejner má objem téměř jako pět klasických. Je uzavřený, takže z něj nemůže odpad vypadávat.

V Nýdku i nadále zůstává zachován pytlový svoz. Jednou za měsíc mohou lidé na odvoz připravit jak sklo, tak i plasty. Kontejnery, které stávaly u Nýdečanky a v centru na parkovišti, obec přesunula na místa, kde scházely. „Doufám, že občané budou s novými kontejnery spokojeni. Necháme je vyvézt vždy podle potřeby, takže nemusí mít obavy, že by se do nich odpad nevešel,“ dodal Jan Konečný.

Další zprávy z regionu