O obchvatu rozhodne hlavně počasí

Řidiči netrpělivě čekají na dostavbu posledního úseku obchvatu Třince. Padlo už několik termínů dokončení. Žádný zatím nevyšel. I varianta, že by se měl částečně zprovoznit ještě během ledna, je značně nejistá. Stavbaři totiž potřebují teplé počasí. A to v lednu většinou nelze čekat.

Křižovatka ještě není hotová. Právě zde se musí dodělat živičné vrstvy. Foto: mr

Po celé zhruba pětikilometrové trase nově vznikající silnice mezi Třanovicemi a Třincem-Nebory se minulý týden pilně pracovalo. Dělníci dokončovali protihlukové stěny, umisťovali i svodidla. „Naši lidé dělají různé nátěry, epoxidy, pustili se do podlévání sloupků a montáže výplní protihlukových stěn, dále dokončovali krajnice,“ upřesnil stavbyvedoucí firmy Eurovia Pavel Fischer.

Na stavbě se pilně pracuje. Ne všechny práce jdou ale s ohledem na počasí dělat. Foto: mr

I přes veškerou snahu zhotovitele ale v termínu dokončení stavby bude mít konečné slovo počasí. „Deklarovali jsme, že potřebujeme 25 až 30 intenzivních pracovních dní za příznivých klimatických podmínek. Nyní jsou sice mírně zlepšené, ale do teploty deset stupňů nad nulou některé technologie provádět nelze,“ zdůraznil stavbyvedoucí. Pokračoval, že taková teplota je nezbytná právě pro pokládku živičných vrstev i dalších prací. „Rádi bychom tento úsek dokončili co nejdříve, ale pokud nebude přát počasí, a to se v lednu úplně předpokládat nedá, nic s tím nenaděláme,“ dodal Pavel Fischer.

Primátorka Třince Věra Palkovská prozradila, že podle jejích aktuálních informací má být obchvat do konce ledna v zúženém profilu průjezdný. „Na druhou stranu, když vezmeme v potaz, jaké problémy stavbu provázely, už na tom nesejde, zda se stavba o tři až čtyři týdny opozdí,“ dodala smířlivě.

Další zprávy z regionu