O ohňostroji rozhodnou občané

Ač je teprve druhý měsíc v roce, v Českém Těšíně již řeší ohňostroj vítající nový rok 2024. Rozhodnout mají možnost sami obyvatelé města na hranici.

Ilustrační foto: archiv th

V současné době dostali prostor vyjádřit se prostřednictvím městem vypsané ankety.

„Novoroční ohňostroj je společnou akcí s polskou stranou Těšína a je nutno říct, že lidé z obou stran hranice mají tendenci se na přelomu roku scházet u řeky Olše, aby si navzájem popřáli,“ předeslal starosta Českého Těšína Vít Slováček, který zároveň registroval i určité negativní reakce. „Jedná se hlavně o doprovodný hluk, který ne každému dělá dobře, a to nemluvím o zvířatech,“ dodal starosta.

Ač budou výsledky ankety uzavřeny koncem března, ve městě již preventivně pracují s alternativou, že většina občanů ohňostroj chtít nebude. „Od tradičního setkání nebudeme chtít ustoupit, akorát půjde o něco jiného. Ve hře je například laserová show. Ale nepředbíhejme. Uvidíme, jak dopadne anketa,“ pokračoval Slováček.

Občané mohou hlasovat už nyní na internetových stránkách města a anketní lístek bude rovněž součástí příštího vydání Těšínských listů. Sběrná místa pro jejich odevzdání budou připravena na pobočkách českotěšínské knihovny. Bližší informace lidé získají buď na stránkách města nebo v Těšínských listech.

Další zprávy z regionu