Obchvat otevřou na konci března

Jen nepřízeň počasí může zhatit plán zahájení provozu na třetím úseku obchvatu Třince. Slavnostní otevření dopravní stavby by mělo nastat v úterý 28. března ve 14 hodin. Řidiči se ale prozatím budou muset spokojit s jízdou v jednom pruhu v každém směru.

Čerstvý asfalt si vozí zhotovitel až z Maďarska. Foto: ŘSD

Do třetice všeho dobrého i zlého. Tentokrát to snad vyjde a řidiči i obyvatelé Ropice, Stříteže a Hnojníku se konečně dočkají. Zprůjezdnění obchvatu v úseku Třanovice – Třinec totiž už mělo nastat na konci minulého roku.

Kvůli sněžení se termín posunul na konec ledna. I zde ale do plánu hodilo vidle počasí. „Nyní mám ověřenou informaci, že se provoz na obchvatu skutečně spustí 28. března. Musíme jen doufat, že nenastane nějaká velká změna počasí a že nám opět nenasněží,“ přinesla na zasedání zastupitelů dobrou zprávu primátorka Třince Věra Palkovská.

Její slova potvrdil oblastní ředitel zhotovitelské firmy Eurovia Ján Špaňo. „Děláme vše pro to, abychom tento termín splnili. Práce nám už nezbývá moc, vlastně bychom potřebovali pět dnů se stabilním počasím a s teplotami nad pět stupňů nad nulou,“ prozradil.

Pokračoval, že firma si dokonce vozí asfalt z Maďarska, aby mohla dodělat poslední chybějící úseky. „Takže pokud nám nějak hodně nenasněží a budeme mít počasí běžné pro tuto roční dobu, měli bychom to zvládnout,“ ujistil.

Další zprávy z regionu