Obec hledá cestující

Některým cestujícím, zejména pak rodičům, jejichž děti s příchodem nového školního roku začaly navštěvovat zájmové kroužky, způsobilo komplikace zrušení autobusového spoje z Jablunkova do Bocanovic po 17. hodině.

Obecní úřad v Bocanovicích. Ilustrační foto: th

Spoj Moravskoslezský kraj zrušil letos na jaře kvůli nízké vytíženosti. „Moje desetiletá dcera jezdila tímto autobusem třikrát týdně. S manželem pracujeme na směny, takže je pro nás nepředstavitelné, aby obzvlášť v zimních měsících chodila pěšky sama domů,“ uvedla jedna z místních.

Vedení Bocanovic se obrátilo na příslušný odbor krajského úřadu. Zjišťovalo, za jakých podmínek by bylo možné autobusové spojení z Jablunkova po 17. hodině obnovit.

„Oznámili nám, že jsme průjezdová obec, že cestující mohou využívat například zastávku Dolní Lomná, Mlýny. Pokud by se však našlo pět cestujících, kteří by autobus po 17. hodině z Jablunkova využívali, kraj by to spojení od prosince, kdy v platnost vchází nový jízdní řád, obnovil. Máme dát vědět – čím dříve, tím lépe,“ sdělila zastupitelka Agnieszka Velecká.

Vyzvala potenciální cestující z řad občanů Bocanovic, aby se v této záležitosti co nejdříve obrátili na vedení obce.

Další zprávy z regionu