Obec má infuzní stacionář

Budova obecního úřadu v Hrádku je opět obsazena nájemníky. Po odchodu zubní lékařky zůstaly prázdné nebytové prostory. Na těchto místech jsou nyní lidem k dispozici dvě nové služby – infuzní stacionář a pedikura.

V obecním úřadě zaplnili volné prostory. Foto: tm

Podle starosty Hrádku Roberta Borského to nemusí být nadlouho. „Koupili jsme v přímém sousedství úřadu dům, ve kterém plánujeme zřídit zdravotní středisko. Potom by se nové služby přestěhovaly do něj. Zatím není jasné, kdy tomu přesně bude,“ pokračoval.

Infuzní stacionář je na vesnici svým způsobem raritou. „Když jsem před otevřením jednala se zdravotními pojišťovnami, divily se. Dle jejich slov bývají tyto stacionáře ve městech. Na vesnici je to alespoň v našem kraji ojedinělé,“ řekla doktorka Ingrid Santariusová, která stacionář provozuje. „Naší prioritou je pokrýt občany Hrádku a blízkého okolí, aby nemuseli jezdit do Třince či Jablunkova,“ doplnila.

Své klienty si podle hrádeckého starosty najde i sousední pedikúra. „Když jsem se o nových službách bavil s jednu paní, infuze ji příliš nezaujaly, ale při vyslovení slova pedikúra doslova zbystřila,“ dal k dobrému na závěr Borski.

Další zprávy z regionu