Obec Řeka se již brzy zbaví nevzhledných popelnic

Řeka jako první v regionu dává vale nevzhledným popelnicím a kontejnerům. Zvolila si cestu polopodzemních nádob, které působí esteticky, a navíc jsou i daleko objemnější a pojmou více odpadu.

Polopodzemní kontejnery v Řece jsou objemné a navíc i estetické. Foto: mr

„V tuto chvíli máme tyto první kontejnery již hotové a zpřístupněné U hotelu na křižovatce. Další čtyři hnízda jsou těsně před dokončením. Chybí už udělat jen obrubníky a terénní úpravy. Nejpozději do konce tohoto roku, ale pokud bude přát počasí, tak i do Vánoc, by mělo být vše hotové,“ prozradil starosta Řeky Tomáš Tomeczek. Jak dále řekl, v momentě, kdy budou polopodzemní kontejnery připraveny přijmout první odpad, obec nechá staré popelnice odvézt.

Lidé najdou nové odpadní nádoby u hřbitova, u parkoviště u obecního úřadu, na parkovišti na konečné a u restaurace Řeka. „Od občanů mám pozitivní reakce, že je nový systém nakládání s odpady daleko estetičtější. Vždyť komu by se líbily přetékající popelnice a nepořádek kolem nich. Navíc, až se vše zaběhne, obec ušetří, protože nyní se odpady vyváží dvakrát do týdne, zatímco pak to bude jednou za deset dnů,“ je spokojený starosta. Od firmy, která vyváží v Řece odpady se dozvěděl, že i některé okolní obce mají o polopodzemní kontejnery zájem. Řeka tak funguje jako prototyp.

Další zprávy z regionu