Obecní úřad změnil adresu

Obecní úřad v Horní Lomné mění svou adresu. Z původního čísla popisného 44 se přestěhoval o několik desítek metrů vedle, do čísla 151. „Stěhování jsme se věnovali ve zkráceném týdnu po velikonočních svátcích, kdy jsme úřad pro veřejnost uzavřeli,“ řekl starosta Horní Lomné Kamil Kawulok.

Starosta Horní Lomné. Foto: tm

„Samozřejmě ještě některé věci třídíme, hlavně v archivu – zda je potřeba mít některé spisy ještě na obci uložené a tak dále,“ dodal s tím, že na nové adrese úřad funguje od 25. dubna. Sídlí v budově dostavěné před pár lety přímo v areálu hřiště, ve kterém postupně vzniká centrum obce. Lidé ho naleznou v podkroví, přízemí je určeno jako zázemí k pořádání sportovních a společenských akcí. Jak starosta dále řekl, se změnou adresy je potřeba dále dořešit nová razítka, hlavičky oficiálních papírů a podobně.

Obecní úřad doposud působil v budově bývalé hasičské zbrojnice. „Hasiči se stěhovali do nových prostor vedle hotelu Salajka před rokem 1990. Následně, když se obec Horní Lomná osamostatnila od Jablunkova (1. června 1990), naši předchůdci zřídili obecní úřad v budově bývalé hasičárny. Nyní v této budově bude nadále parkovat obecní technika a zbytek přestavíme na obecní byty,“ dodal na závěr starosta.

Další zprávy z regionu