Obnovený kostel už zažil svatbu

První svatba se již konala v obnoveném dřevěném kostelíku v Gutech. Své ano si zde o víkendu řekli Renata Bongilaj a Peter Galia.

Renata Bongilaj a Peter Galia se vzali v Gutech. Foto: Bogdan Raszka

Novomanželé jsou spolu dva roky. Před rokem se zasnoubili a letos se vzali. „V gutském kostelíku jsem dlouhá léta ministroval, od prvního svatého přijímání. Později jsem se stal kostelníkem, přijímal návštěvy a prostřednictvím audio nahrávek jsem je seznamoval s historií tohoto chrámu. Řekl jsem si, že jednou bych zde chtěl mít svatbu,“ prozradil ženich Peter Galia.

Svatebčané, kteří novomanželům přáli všechno nejlepší na nové společné cestě životem, mladou paní neobdarovávali svátečními kyticemi, ale knížkami pro děti.

„Spolupracuji s neziskovou organizací Nikdy nejsi sám, která pořádá volnočasové aktivity pro děti se zdravotním omezením. Jezdím s dětmi na letní tábory. S ředitelkou organizace Renatou Czader jsme přemítaly, co by udělalo největší radost dětem v nemocnici,“ řekla nevěsta. Nejdříve je napadlo, že by to mohly být plyšové hračky. „Jako učitelka vím, že dětí ležící v postýlkách mají moc rády listování v knížkách a předčítání, proto jsem si místo obvyklých květin přála knihy pro děti,“ řekla Renata Galia.

Košík přetékající knížkami, které dostala, Renata Galia hodlá věnovat nemocnici v Třinci, případně v okolních městech.

Další zprávy z regionu