Oceláři vzali do nemocnice i dráčka

Malí pacienti Nemocnice Třinec zažili minulý týden ve čtvrtek velké překvapení. Na návštěvu k nim totiž dorazil dráček Werkáček, a nebyl sám. Doprovodili ho i dva Oceláři, hokejisté Jan Jaroměřský a Daniel Kurovský.

Ležíte v nemocnici, najednou se rozletí dveře a v nich dráček a dva Oceláři. No není to sen? Foto: nemocnice

Pochopitelně nepřišli s prázdnou. Přinesli spoustu hraček, které by měly hospitalizovaným pacientům zpříjemnit pobyt v nemocnici.

Oceláři zavítali přímo do dětských pokojů s dárkovými balíčky, které malým pacientům klub připravil ve spolupráci s obchodním řetězcem. Hospitalizovaným pacientům nakonec největší úsměv ve tváři vykouzlil dráček Werkáček.

„Moc si této návštěvy vážíme a celému týmu HC Oceláři Třinec patří dík za předvánoční návštěvu a bohatou nadílku, která potěšila všechny malé pacienty. Největší odměnou jim určitě byla radost v očích dětí, které si mohly plácnout s dráčkem Werkáčkem. Zároveň děkujeme hokejistům za nové hračky, které zpestří vybavení naší nemocniční herny a zabaví tak nejmenší pacienty,“ řekla dojatě tisková mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková.

I na hokejistech bylo patrné, že jim návštěva u dětí pozvedla náladu. „Vždycky je krásné, když vidíte, že uděláte radost malému dítěti. A když ji uděláte tomu, které je navíc smutné z toho, že leží v nemocnici, zatímco se ostatní těší na Vánoce, platí to dvojnásob. Jsem rád, že jsme sem mohli alespoň na chvíli přijít a přinést malým pacientům jak drobné dárečky, tak hračky pro celé oddělení, na které jsme se v týmu společně poskládali,“ poznamenal Jan Jaroměřský.

Další zprávy z regionu