Ochotníci z Návsí potěšili diváky komedií

Bouřlivé ovace zaplněného sálu jablunkovské radnice sklidil o víkendu nově vzniklý ochotnický divadelní spolek z Návsí za svou premiérovou inscenaci Ruce vzhůru… aneb když se holky nudí.

Ochotníci v sále jablunkovské radnice. Foto: ba

Autorská komedie od Radky Košíkové pojednává o tom, co všechno může způsobit náhodně objevená kniha, kterou objeví velice bohatá dáma, co nemá nic na práci, a navíc se příšerně nudí. Divadelní spolek z Návsí se s ní popasoval na výbornou. Hrál ji sice už popáté, ale po více než dvouměsíční odmlce.

„Scénář jsme trochu poupravili a zatraktivnili, aby byl divákům z našeho regionu bližší. Proto byly některé dialogy v našem místním nářečí. Na scéně se objevilo třináct herců,“ podotkla Janika Bartečková, která představení režírovala.

Na prkna, co znamenají svět, ochotníci z Návsí vstoupili teprve v uplynulém roce. Poprvé se sešli vloni koncem února v nové obecní knihovně.

„Vybrali jsme si scénář, který se nám moc líbil, ale neměli jsme dostatek herců. Většina lidí, které náš nápad založit ochotnické divadlo zaujal, nám chtěla pomáhat, ale hrát nechtěl nikdo. Do května jsme pořádali hon na herce, zejména na muže, takže hrát poprvé v červnu, to byla utopie,“ vysvětlila Janika Bartečková. Premiéry se divadelníci z Návsí dočkali až v říjnu.

Další zprávy z regionu