Očkování proti covidu je v nemocnici i terénu

Sál Domu dětí a mládeže v Třinci několik měsíců sloužil jako očkovací centrum. Nyní se vrací ke svému původnímu účelu a lidé za vakcínami budou muset vyrazit opět do nemocnice na Sosně.

Ilustrační foto: Nemocnice Třinec

„Nově začneme očkovat od 23. září, a to vždy ve čtvrtky a pátky od 7 do 15 hodin v prostorech infekční ambulance, která se nachází vlevo před vrátnicí,“ upozornila tisková mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková.

Upřesnila, že občané se mohou registrovat přes Centrální rezervační systém (crs.uzis.cz nebo registrace.mzcr.cz). „Pokračujeme v očkování vakcínou Pfizer u osob starších 12 let,“ řekla také mluvčí.

V případě, že by mezi lidmi stoupl zájem o vakcínu, je nemocnice připravena rozšířit provoz i na další dny.

Od začátku provozu třineckého očkovacího centra naočkovali místní zdravotníci zhruba 46 800 dávek. Nyní se s injekcemi chystají i do terénu.

V pátek 24. září nabídnou ochranu před kovidem v několika obcích našeho regionu, získat jednodávkovou vakcínu Janssen nebo dvoudávkovou vakcínou od Pfi-zer/BioNTech bude možné bez předchozí registrace.

Zájemci mohou využít této nabídky v Nýdku v obřadní síni obecního úřadu od 8 do 9.30 hodin, v Bukovci na OÚ od 10.15 do 11.45 hodin, na Hrčavě na OÚ od 12.30 do 14 hodin a v Dolní Lomné rovněž na obci od 14.45 do 16.45 hodin.

Další zprávy z regionu