Odběrové místo vzniká i v Nemocnici Třinec, není pro samoplátce!

Nemocnice Třinec ve středu 18. března zahájí provoz nového odběrového místa pro testování pacientů s podezřením na infekční onemocnění coronavir-19.

V kontejnerech budou probíhat odběry. Nemocnice prosí pacienty o ohleduplnost. Foto: nemocnice

V areálu Nemocnice Třinec bylo v pondělní podvečer rušno. Ve spolupráci s Hasičským sborem Moravskoslezského kraje dorazily kontejnery, a vzniklo tak jedno ze šesti odběrových míst v kraji. Provoz odběrového centra bude spuštěn ve středu 18. března. „Zdůrazňujeme, že odběry jsou určeny pouze pro pacienty, které po telefonické konzultaci na lince 112 doporučila Krajská hygienická stanice. Odběry pro samoplátce se aktuálně neprovádějí,“ řekla tisková mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková.

Na základě nařízení je v současné době nezbytné, aby pacient s potřebným doporučením dojel do nemocnice vlastním vozem. Samostatný vjezd do odběrového místa je zřízen od konečné autobusové zastávky (u nabíjecí stanice pro elektromobily), kdy pacient vjede do testovacího stanu a přes okénko mu budou odebrány stěry ze sliznice.

„Upozorňujeme všechny pacienty, že k danému vyšetření nemohou, z důvodu dalšího možného rozšíření nákazy, jet veřejnou dopravou a zároveň musí mít vyřízené potřebné doporučení z Krajské hygienické stanice. V případech, že se pacient nemůže k odběru dostavit vlastním autem, bude u něj proveden odběr v domácím prostředí,“ naléhavě vzkazuje mluvčí. Doplnila, že vše bude probíhat pod dohledem městské policie. „Prosíme všechny zúčastněné o spolupráci a ohleduplnost,“ dodala.

Další zprávy z regionu