Odhalil nádheru města andělů

Lanckoronou, malebnou vesničkou poblíž Krakova, nazývanou také městem andělů, provede návštěvníky výstava Studium noci Artura Brockého.

Fotograf Artur Brocki se zaměřuje na sakrální objekty. Foto: ba

Působivé snímky budou zdobit výstavní síň jablunkovského informačního centra JACKi až do prvního prosince. K vidění je 19 velkoformátových fotografií v černobílém provedení.

„Jde o výsledek několikaměsíční práce. Všechny snímky jsem pořídil po setmění, fotografoval  jsem koncem podzimu a v zimě, kdy jsou stromy bez listí, abych zvýraznil krásy Lanckorony. Vybíral jsem si různá zajímavá místa, z nichž jsem pořizoval celkový záběr, a doplňoval je detailními snímky. Fotografie jsem seřadil chronologicky, tudíž vytvářejí dojem procházky,“ řekl Artur Brocki.

Fotografický nadšenec zachycující především krásy Lanckorony a okolí je ověnčený řadou uměleckých úspěchů. Je autorem téměř dvou desítek výstav. Specializuje se na sakrální památky, mizející folklor, lidové zvyky a také emoce a zvyky poutníků a účastníků náboženských akcí.

Lanckorona, ležící 30 kilometrů jižně od Krakova, byla v letech 1366–1934 městem. Je historickou obcí s desítkami významných památek. Její dominantou je náměstí s původní dřevěnou zástavbou z 19. století.

Další zprávy z regionu