Odvážní policisté dostali ocenění od města

Skupinka čtyř policistů dorazila na úterní jednání zastupitelů v Třinci. Přišla si pro ocenění, které jim předala primátorka Věra Palkovská. Důvod? Nasadili vlastní životy, když pomáhali lidem dostat se z hořícího domu.

Odvážní policisté zachraňovali lidi z hořícího domu ještě před příjezdem hasičů. Foto: mr

Když v únoru začalo hořet v jednom obytném domě na ulici Dukelská v Třinci, na místo dorazili jako první policisté z místního oddělení. A třebaže bylo už na chodbách šestipatrového domu spousta kouře, neváhali a okamžitě začali pomáhat lidem dostat se z nebezpečí ven. A právě tito policisté, Tomáš Byrtus, Aleš Cieslar, Sebastián Dittrich a Tomáš Tretter, přišli na zasedání zastupitelů v Třinci. „Jménem všech občanů jim dnes chceme poděkovat, protože s nasazením vlastních životů a svého zdraví evakuovali lidi z hořícího domu,“ popsal na úvod třinecký radní a šéf třineckých profesionálních hasičů Bohdan Sikora.

Ocenění mužům zákona předávala primátorka Věra Palkovská. Foto: mr

Policistům předala ocenění primátorka Věra Palkovská. Na jednání dorazil i vedoucí Obvodního oddělení Třinec Martin Sliž. „Velice si ceníme toho, že jsme byli pozváni. Naši muži denně řeší věci, které nejsou příliš populární. Ať už jsou to různé pokuty a další represivní kroky.  Proto nás těší, když se o nás hovoří i v jiné souvislosti,“ řekl velitel.

Další zprávy z regionu