Oheň hoří, olympiáda začala

Třinecká olympiáda dětí a mládeže se rozběhla! Oheň pro slavnou pochodeň, která v rukou mladých sportovců poputuje kolem zúčastněných škol, vzplál na nejpříznačnějším místě, tam, kde nikdy nevyhasíná – ve vysokých pecích Třineckých železáren.

Předávání ohně z pece Třineckých železáren se ujal technický ředitel hutě Henryk Huczala. Foto: fm

Vysoká pec třinecké hutě se během dnešního dopoledne zhostila netradičního úkolu. Vydal se k ní technický ředitel železáren Henryk Huczala, který zde zapálil olympijský symbol. Pochodeň následně předal nad řekou Olší mladým atletům, kteří se vystřídají převážně s dalšími členy třineckého tělovýchovného oddílu i jinými sportovci. Oheň se tímto způsobem dostane až na zahajovací ceremoniál na městském stadionu.

V průběhu následujících dvou dní tak zažije sedm třineckých škol sportovní horečku. Na několika sportovištích na území města proběhne turnaj ve stolním tenisu, zápasu, fotbale, gymnastice, házené, deskových hrách, orientačním běhu, vzpírání, volejbalu, šachu, košíkové, atletice, cyklistice a plavání. Závěrečný ceremoniál s vyhodnocením, předáním poháru a koncertem Lake Malawi, Ampli Fire nebo Daniela Spaleniaka proběhne v pátek od 16 hodin.

Další zprávy z regionu